logo

Prof. Dr. Farhan Alfin

arapça dili Turkçe dili İngilizce dili

Gıda Mühendisliği

Anna sayfanın resmi
Kitap
Alfin, F., 2013, Tahıl Öğütme Teknolojisi, Albaath Üniversitesi Basımevi. (Arapça) (İndir) miller magazine
Tez
Alfin, F., 2000, Suriye Ve Türkiye'de Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Ve Durum Buğdayların Öğütme Özellikleri Ve Un Niteliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar (İndir)
Makaleler
Alfin, F., 2023, Un değirmencileri için enerji tasarrufuna yönelik ipuçları , Miller Magazine, 17(166):72. (İngilizce İndir) miller magazine
Alfin, F., 2022, Bakım Yönetimi Yazılımları, Miller Magazine, 16(151):74. (İngilizce İndir) miller magazine
Alfin, F., 2022, Un değirmeni için Laboratuvar 4.0, Miller Magazine, 16(147):90. (İndir) miller magazine
Alfin, F., 2021, En son un değirmencilik teknolojileri, Miller Magazine, 15(135):52. (İngilizce İndir) miller magazine
Alfin, F., 2020, Buğday Tavlanması, Miller Magazine, 14(132):58. (İngilizce İndir) miller magazine
Alfin, F., 2020, Değirmen Bakımı Endüstri 4.0 Çağında, Miller Magazine, 14(127):56. (İngilizce İndir) miller magazine
Alfin, F., 2020, Suriye ekmeğin iyileştirmesi, Miller Magazine, 14(124):60. (İngilizce İndir) miller magazine
Alfin, F., 2020, Yapay Zeka Öğütme Sistemi, Miller Magazine, 14(123):52. (İngilizce İndir) miller magazine
Alfin, F., 2019, Buğday Değirmenciliği Operasyonunu Kontrol Etmek-kırma oranı, Değirmenci Dergisi, 13(115):84. (İndir) miller magazine
Alfin, F. and Çakıroğlu, T. Y., 2019, Buğday Unu Renginin Yatık Tarayıcı Kullanılarak Belirlenmesi, Akademik Gida 17(2): 193-199. (İndir)
Alfin, F., 2019, Değirmende Akım Diyagramı, Değirmen Ayarı ve Değirmende Denge, Değirmenci Dergisi, 13(112):84. (İndir) miller magazine
Alfin, F., 2019, Buğday Paçallanmasının Optimizasyonu, Değirmenci Dergisi, 13(111):78. (İndir) miller magazine

Buğday Paçallanmasının Optimizasyonunda Gelişmeler

Alfin, F., 2018, Değirmen Bakım Yöntemleri, Değirmenci Dergisi, 12(101):60. (İndir) miller magazine
Alfin, F., 2017, Buğday Öğütme Kalitesini Etkileyen Faktörler, Değirmenci Dergisi, 11(96):56. (İndir) miller magazine
Alfin, F, Mansour, D., 2015, Ticari Değirmenlerde Üretim Sırasında Buğday Unu Özelliklerinin Kararlılığı, Tishreen University Journal for Research and Scientific Studies - Engineering Sciences Series Vol. (37) No. (4). (Arapça) (İndir)
Alfin, F.; Satoof, M.; Zahrah, R., 2011, Bazı Hamur Test Cihazlarının Hamurun Teknik ve Reolojik Özellikleri Arasındaki İlişki, Tishreen University Journal for Research and Scientific Studies - Engineering Sciences Series Vol. (33) No. (2). (Arapça) (İndir)
Alfin, F., and Alkateb, M., 2011, Yatık Tarayıcı Kullanarak Tristimulus Metodu ile Belirlenen İrmik Rengi ve Benek Sayımı Arasındaki İlişki, Mu’tah Lil-Buhuth wad-Dirasat, Natural and Applied Sciences Series, Vol. 26, No. 2. 81. (Arapça ve İngilizce Özetleri)(İndir).
Hejazy, T. and Alfin, F., 2010, Tepki yüzey tekniği kullanılarak bazı enzimlerin ekmek hamurunun reolojik özellikleri üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi, Journal of Al-Baath University, 32(22) 153-170. (Arapça) (İndir)
Alfin, F., 2008, Tahıl Ürünü "Freekeh" Üretimi ve Özellikleri, Un Mamuller Teknolojisi, Yıl 17, Sayı 83. (İndir)
Ali, A, and Alfin, F., 2008, Bazı Suriye Ekmeklik Buğday Çeşitlerinden Elde Edilen Erişte Özellikleri, Journal of Al-Baath University, 30 (16) 189-214. (Arapça) (İndir)
Alfin, F., and Ali, A., 2008, Bazı Suriye Makarnalık Buğday Çeşitlerinden Elde Edilen Erişte Özellikleri, Research Journal of Aleppo University Agricultural Science Series, (70) 211-230. (Arapça) (İndir)
Haddad, M, and Alfin, F., 2008, Redüksiyon Sürecinin Suriye Buğday Unlarının Biyokimyasal ve Teknolojik Özellikleri Üzerine Etkisi, Journal of Al-Baath University, 30 (1) 95. (Arapça) (İndir)
Alfin, F., 2008, Öğütme Teknolojisindeki Gelişmeler, Albasel Engineering Science Journal, Vol. 25, 295. (Arapça) (İndir)
Alfin, F., 2007, Kunafa Hamur Malzemelerinin Tel Kalitesine Etkileri, Journal of Al-Baath University, 29 (2) 101. (Arapça) (İndir)
Alfin, F., and Satouf, M., 2007, Buğday dane ırılığı ve Tavlama Zamanının Suriye Buğdayının Sertliğine Etkisi, Journal of Al-Baath University, 29 (1) 87. (Arapça) (İndir)
Alia, T, and Alfin, F., 2007, Pişmiş Nohut Tozu Üretimi Üzerine Bir Araştırma, Albasel engineering science journal, Vol. 23C, 179. (Arapça) (İndir)
Alfin F., and Alia T., 2007, Haşlanmış Nohut Tozu Üretimi, Unlu Mamuller Teknolojisi, 16(78):22. (İndir)
Alfin, F., 2001, Suriye Ekmeklik Buğdayda Glutenin Kalitesini Değerlendirmeye Yönelik Gluten İndeksi Yönteminin Uygunluğu, Journal of Al-Baath University,23(8):77-90. (In Arabic)
Satouf, M. Alfin, F., Ünal, S.S., 1999, Süne zararlı Tr. Durum unlarından yapılan arap ekmeğinin bazı katkı maddeleriyle iyileştirilmesi, Unlu Mamuller Teknolojisi. 8(5):42-47. (İndir)
Alfin, F., Satouf, M., Ünal, S. S., Çakmaklı, Ü., 1999, Süne zararı görmüş buğday unlarından bazı katkı maddeleri kullanarak ekmek üretimi, Unlu Mamuller Teknolojisi. 8(2):59-64. (İndir)
Alfin, F., Çakmaklı, Ü., 1999, Ticari değirmen ve Laboratuvar tipi Bühler değirmenin kümülatif kül ve protein eğrileri üzerine bir araştırma, Unlu Mamuller Teknolojisi, 8(4): 42-48. (İndir)
Alfin, F., ve Çakmaklı, Ü., 1999, Unda yeni renk tayin yöntemleri, Unlu Mamuller Teknolojisi, 8(6):34-38. (İndir)
Bildiriler
Alfin, F., 2008, Kunafa Hamur Malzemelerinin Tel Kalitesine Etkileri. The First International Conference of Food Industries and Biotechnology & Associated Fair, Syria, Homs, 25-27 Nov. 2008. (Arapça) (İndir)
Campbell, G.M and Alfin, F., 2006, Durum Buğdayının Öğütülmesi için Uygun Kırma Fonksiyonu Modellerinin Kurulması, Hububat Conference, 7-8 September, Gaziantep, Turkey. (Türkçe) (İndir)
Çakmaklı, Ü. and Alfin, F., 2006, Makarnalik ve Ekmeklik Buğdaylarin Lab. Tipi Bühler Değirmeni ile Öğütme Özelliklerinin Belirlenmesi, Cereal Conference, 7-8 September, Gaziantep, Turkey. (Türkçe)(İndir)
Sunumlar
Alfin, F. 2007, Öğütme Teknolojisindeki Gelişmeler, Scientific activity of food science departments in Syrian universities, 25-26.November 2007, Damascus University, Syria. (Arapça) ((İndir))
Alfin, F. 2003, Ticari değirmen ve Laboratuvar tipi Bühler değirmenin kümülatif kül ve protein eğrileri üzerine bir araştırma, 28-29 April 2003, Albaath University- Homs Syria. (Arapça) (İndir)
Alfin, F. 2001, Makarnalık Buğday ve İrmik Kalitesinin Özellikleri, , Symposium on Reality of pasta production in Syria and ways to develop it - 12 November 2001 - Albaath University - Homs - Syria. (Arapça) (İndir)
Poster
Mansour, D., Alfin, F., 2008, Tavlama nemi Suriye buğdayının un kalitesine etkisi. The First International Conference of Food Industries and Biotechnology & Associated Fair, Syria, Homs, 25-27 Nov. 2008. (Arapça) (İndir)
Ali, A, and Alfin, F., 2008, Suriye buğdayının erişte üretimine uygunluğunun incelenmesi. The First International Conference of Food Industries and Biotechnology & Associated Fair, Syria, Homs, 25-27 Nov. 2008. (Arapça) (İndir)
Alfin, F. and Satouf, M., 2008, Buğday dane ırılığı ve Tavlama Zamanının Suriye Buğdayının Sertliğine Etkisi, ICC Uluslararası Konferansı Boğaziçi, İstanbul, 24-26 Nisan 2008. (İngilizce). (İndir)